יש מקום להמשך פעילות השמירה בישוב וזאת ממספר טעמים:
1. בימים של התגברות האלימות והפשיעה יש מקום לפעילות יזומה ומרתיעה כגון שמירה. יש מקום לחדד את נהלי השמירה הקיימים ולהוסיף שער (אפילו מחסום ש"ג) שיאלץ עצירה של רכבים ויאפשר בדיקה אמתית ע"י השומרים ולא נפנוף יד סתמי ודרך פרוצה. אם אין נהלים וכלים הפעילות הזו הנה ברכה לבטלה.
2. קיומה של שמירה מגביר את תחושת הביטחון וגם זו תכונה חשובה ביישוב שמגיף את תריסיו אחרי רדת החשכה. למי ששכח יש להזכיר תקריות נוער הילה-מעיליא שעברו מן העולם עם סגירת השער.
3. החיבור למג"ב משאיר אותנו מחוברים למסגרת הגנתית רחבה יותר. אני מקווה שלשומרים יש תקשורת עם החמל"ים בסביבה (מגב, משטרה וכו') ואם לא אזי כדאי שיהיה ואז השומר מהווה גם סוג של מוקד להתקשרות עם המערכות השונות במקרה חירום בנוסף על הרב"ש שביישובנו הנו דמות נעלמה מאז עזיבתו של רוני.
שלום רב ארז
כבר מספר חודשים שאני רב"ש מתנדב אני לא חושב שייש קיום אף אחד שמוכן להיות מוצב בתפקיד בהיתנדבות
כמו כן אני רוצה להזכיר לך אני לא מתוגמל בשום צורה (ללא שכר) רק טלפונים וחובות מהצבא
כמו כן אני לא חושב שרוני לא הייה מבריק בתפקידו
נושא השמירה עולה מדי יום ביומו כמעט בכול פורום של תושבים, לדעתי מצבו של השער כיום הוא לא טוב יחד עם זאת ישנם יישובים שכנים כדגומאת מנות שם פתוח השער כול היום. אין איש שיודע כמה פעילות של גנבים נמנעה בשל הנוכחות של השומרים וכנראה שלעולם גם לא נדע יחד עם זאת נוכחות היא דבר חיוני כמו גם סיורים של השומרים במשך הלילה ביישוב
לגבי תיקון השער? נהדר לשמוע כ"כ הרבה אנשים שמציעים עזרה אבל הפתרון לא פשוט בכלל ולטעמי לא שווה להשקיע בשער הקיים אז מה עושים??
1. לא מבטלים את השומרים הקיימים כי נסיון העבר מוכיח כי וויתור הוא לתמיד
2. ממשיכים ללחוץ את המועמה/משהב"ט וכול מי שקשור לנושא שיטפל בשער
3. שומרים על אופטימיות זהירה
מחוץ לתחושת ביטחון למספר תושבים (אולי) אינה תורמת דבר:
1. ניתן לבצע גנבות רגלית (וברכמ נכנס ויוצא)
2. אין בדיקת נהגי רכב נכנסים ויוצאים
הפיתרון האופטימלי (לפחות לגבי רכבים) הינו שמירת תקינות השער.
ישנם ישובים (גילון, למשל) שבכל פעם שהגעתי לשם בשנה האחרןנה, השער היה תקין...
אגב, לפני כעשרים ושלוש שנים, השמירה בוצעה ע"י התושבים. דווקא מצדד בעד (אבי סיון) בקולי קולות, למיטב זיכרוני לא שמר בכלל (לפחות מספר פעמים שהיה מצוות עימי)...
שלום
נדמה לי שבזמנו הוצע לתושבים לשמור בשכר. דובר על 20 ש"ח/שעה או משהו כזה. כרגע משלמים 90000ש"ח לשנה שהם 7500ש"ח לחודש. בסכום כזה ואף פחות מכך, גם אני וגם רבים אחרים בישוב, היו שמחים לשמור. חומר למחשבה!!
לכל השותפים לפורום שלום!
1. אני שמח מאוד לראות את ההשתתפות הערה של התושבים. מגוון הדעות מוכיח כי ההחלטה לא פשוטה וכי נכון לשתף בכך את הציבור כולו.
2. קצת נתונים למי שלא בקי בהם - כל משפחה בישוב משלמת 50 ש"ח לחודש אגרת שמירה. עלות השמירה השנתית מסתכמת בכ- 90,000 ש"ח. ע"פ החוק יכולנו להפעיל את "חוק השמירה" ולחייב את התושבים לשמור על הישוב, אך כאשר עלה הנושא לדיון לפני כשנתיים הוחלט לוותר על כך להעסיק שמירה שכירה.
3. סטטיסטיקות מעודכנות על גניבות באזור אין לנו, אך ידוע לנו כי באופן כללי נגנבים פחות רכבים כחלק ממאמץ משטרתי ארצי גם באזורנו וגם באזורים נוספים.
4. אני מסכים כי השמירה כפי שהיא היום אינה יעילה מספיק. אנו מנסים לגייס תקציבים לתיקון השער ממספר מקורות תקציביים הקשורים למועצה ולמשרד הבטחון.
5. בעוד כשבוע נקיים בישיבת ועד דיון בתגובות שנכתבו ונקבל החלטות לעתיד.