|
•
|
|
|
May 30, 2010 | 13:29 |
|
|
לכבוד ועד מצפה הילה
וחברי המצפה
חברים יקרים,
זהו סיכום של שלושה מכתבים קודמים, שנשלחו לועד בחודשים האחרונים.
עם פתיחת הפורום בנושא "קראוון הנוער" אני מפיץ את תוכנם לידיעתכם.
נושא הקראוון והתנהגות הנוער משקפים בעיה, הנוגעת לחיי כולנו.
לידיעתכם – גם בזמן שהקראוון היה קיים היו בעיות נוספות, אשר אולי לא היו ידועות לכולם,
אך בהזדמנות זו יש להתייחס גם אליהן.
במשך כחמש שנים, בהן משפחתי מתגוררת בסמוך לרחבת המזכירות, אנו נתקלים לעיתים קרובות (בעיקר בזמן חופשות וסופ"ש) בהתנהגות פרועה, השתוללות, מוזיקה רועשת ולעיתים גם שיכרות של בני הנוער באזור המזכירות והכיכר.
הרעש וההתנהגות בלתי נסבלים, ונמשכים עד לשעות המאוחרות של הלילה.
העובדה שרוב המשפחות לא נחשפות לכך לא גורעת מחומרת הבעיה.
זכותנו לאיכות חיים בסיסית נפגעת וילדיי מתקשים לישון בלילות.
אני מוצא את עצמי שוב ושוב מבקש (ברוח טובה) אך גם מתעמת עם בני הנוער בלילות.
עם פירוק הקראוון, ניכסו בני הנוער הבוגרים לעצמם את רחבת המזכירות, והרעש רק הולך וגובר.
התנהגות זו מראה זלזול וחוסר כבוד כלפי הקהילה, ופגיעה בזכויות הפרט.
לפיכך, אין ספק שיש למצוא פתרון לצורכי הנוער, ע"י הקמת מבנה מסודר ומטופח.
לעומת זאת – אין להסכים להקמת מבנה במקום מרכזי וציבורי, לדוגמה – במקום מבנה בית הכנסת (כפי שהוצע ע"י הועד).
המבנה החדש חייב להיות מבודד ומרוחק מבתי מגורים, כפי שהיה המבנה הקודם.
הקמת מבנה חדש מהווה אינטרס משותף של רוב משפחות המצפה, וגם אם תידרש השקעה כספית, אני מניח שהיא תזכה לתמיכה גורפת.
במקביל אולי ניתן להקים צוות שישלב אנשי חינוך (ויש רבים כאלה במצפה), הורים ונציגי הנוער, כדי לקיים דיאלוג ולמצוא פתרון לכל ההיבטים של הנושא.
כמובן שהפעילות במבנה החדש תהיה מושתת על כיבוד הסדר הציבורי והימנעות מפגיעה בזכויות הפרט בכלל, ועבירות על החוק בפרט.
אשמח גם בהזדמנות זאת אם יימצא פתרון לרעש ולהתנהגות הפרועה בלילות, בסמוך לביתי, כעת כשהורי הילדים מודעים לכך.
בברכה – רענן הרץ ומשפחת הרץ-ברנט.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 02, 2010 | 16:55 |
|
|
זה שאנחנו יושבים ברחבת המזכירות זה רק תוצאה של הריסת הקרוון לפני שיש מקום חלופי, אני אישית מצטער עם הרעש מפריע לתושבי הישוב אבל את התלונות שלכם תפנו לוועד שלא דואג כבר חודשיים מאז ההריסה למקום חדש! הרעש שלדבריך ניגרם עקב זלזול בקהילה ובתושבי המיצפה לא נעשה בכוונה להפריע לך ולילדים שלך לישון ואין לו שום קשר לזלוז בתושבים, הזלזול היחיד שקורא כאן כבר מעל לחצי שנה זה זלזול חברי הוועד בבני הנוער הבוגר בישוב. אני מסכים איתך שמקום חדש (ברגע שגם יעשו ולא רק ידברו) לא צריך להיות ליד בית הכנסת אלא במקום שהיה הקרוון.
בקשר לשכרות בני הנוער בכיכר, לא ידעתי שלנוער מעל לגיל 18 אסור לשתות ולהשתכר? ככה שבקשר לזה אין לאף אחד שום דרך לאסור את זה.
הגיע הזמן שיהיה מבנה לנוער! לא יכול להיות שלוועד של ישוב כלשהו אין תקציב לסדר לנוער שלו מקום ראוי!
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 02, 2010 | 14:19 |
|
|
לכל מי שזה בוער בעצמותיו
ורוצה לקחת חלק בהחלטה המאוד חשובה הזאת..
זה קורה.. בואו לקחת חלק -
המפגש יתקיים ביום שלישי, 8.6 בשעה 21:00 במועדון חברים ביישוב
הורים וילדים + ועד מקומי הילה+ מד"ב עוז תומר.
כדי שנוכל להערך בהתאם,
כל מי שמתכנן להגיע לתאם ולאשר הגעתו עם ענת.
יום טוב לכולנו
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2010 | 17:52 |
|
|
אמנם הכרתי אך - חייכתי (אופטימיסט בלתי נלאה)
אנחנו נמשיך לעקוב אחר התהליך ונשמח לשתף פעולה עם הנוער בהקמת משכנו.
עמי.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2010 | 11:04 |
|
|
הרצל שלום.
הבדיחה מאוד נכונה. אכן נכון, הוועד היה חייב להרוס הקרוואן מסיבות בטיחות. אכן נכון, הנוער זקוק למקום. אכן נכון, לוועד תהיה בעיה בגיוס משאבים למטרה זו בנוסף למבנה המיועד בעתיד. צריך פשוט להפסיק לריב ולהתחיל להתארגן ולבנות (גם אני מתנדב לסייע).
באהבה והערכה
עמי כתבן
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2010 | 15:58 |
|
|
כל מילה בסלע
אני מקווה שבנוסף העלת חיוך על השפתיים
אני מבקש ממך כוועדת ביקורת לעקוב שהנושא בטיפול הוועד עד לפיתרון.
הרצל
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 28, 2010 | 14:17 |
|
|
הרצל שלום רב!
האמת שהתלבטתי רבות האם לענות למכתב שלך ולנסות לשקף לך את תחושותיי קודם כול כאב לשני ילדים בגיל הנעורים אח"כ כתושב הישוב ובסופו של דבר כחבר ועד בסופו של דבר ולאור הדברים אשר כתבת החלטתי כי הגיעו מים עד נפש....
להלן תשובתי הנכתבת על דעתי בלבד:
1.העובדה שהשגת תרומה להקמת מועדון נוער במצפה הילה היא תרומה מבורכת . האם אותה תרומה היא אכן תרומה שניתנת למימוש?. מהיכרותי את מגבית בריטניה ואת עולם התרומות היהודי הרי שהתרומה תינתן כנגד תיק פרויקט ומן הסתם כנגד התחייבות לאופי ותוכן המקום. אישית אשמח מאד לסייע בניסיון לגיוס תרומות נוספות
2. הוועד לא החליט ואין סיבה שיחליט לבנות קראוון.
הקראוון במסגרת הקודמת שלו שרת מ"ס מצומצם של בני נוער ע"פ תפיסת עולמי הועד צריך לעסוק במציאת פתרון לכלל הנוער מועדון שבו ייהנו בני הנוער ממקום הולם אשר יוגדרו בו נהלי התנהגות ונהלי הפעלה של המקום.
3. אני חושב שהאמירה שמדובר בתרגיל לא כשר היא אמירה שאינה במקומה כי הועד שבו אני חבר עוסק ועסק בנושא הקראוון הרבה מעל ומעבר למה שכול ועד אחר עסק בנושא. אני מצר על כך שגם אתה וגם הורים אחרים שחלקם היו בתפקידים בכירים בוועד היישוב "שכחתם" שוועד היישוב מטפל בכלל האוכלוסייה. האסטרגיה של תקיפה מילולית היא אסטרטגיה לא נכונה ואינה מכבדת את התוקפים
יחד עם זאת נשמרת לך הזכות לפנות לכול סמכות שנראית לך כדי שתוכל לשטוח בפנייה את דעותייך וטענותייך, ויחד עם כול זאת הייתי מצפה מההורים שישמשו כבלם של התלהמות ולא כגוף שיוסיף שמן למדורה וייסמן מטרות.
הקביעה שהועד הוא בלתי רגיש ונוקט בדרך לא חינוכית היא אמירה מבישה שבמקרה הטוב לוקה בחוסר אמת במקרה הרע היא לוקה בהוצאת לשון הרע ומהווה השמצה מכוערת.
4. כפי שכתבתי בסעיף 2 הועד עושה מאמצים כדי למצוא מועדון לכלל הנוער. לצערי הפגיעה במרקם החברתי נעשה ע"י ניסיונות של קבוצת לחץ להפעיל לחצים על הועד כדי לקדם אינטרס של אותה קבוצה.
לגיטמי שכול אחד מאתנו רואה רק את טובת ילדיו לנגד עיניו .ויחד עם זאת הייתי שמח לשמוע מאין לדעתך יכול לממן הוצאה שאיננה נכללת בתקציב הועד כפי שאושר?
האם נראה לך שהציבור ביישוב יסכים לשלם "מס" של 100 ₪ למשפחה כדי לממן בניית מועדון נוער? או שאולי יש צורך "לפרוץ" את חשבונות המצפה השמורים לזמן חירום (כמו תקלות בצנרת המים לדוגמא) או לבטל את חגיגות ה30 של היישוב כדי לרצות את מי שדורש בראש חוצות את הקמת המועדון כאן ועכשיו?
קטונתי מלמד אותך וגם את שאר חברי קבוצת ההורים שהיו בעבר בוועד כי אין אפשרות להמציא כסף שלא קיים.
את הכסף הזה ניתן להביא מתרומות וכן מעבודה של בני הנוער בתיאום עם המד"ב החל מעבודות גינון דרך מבצעים שונים . וכן דרך פעולה של חברי הועד במוסדות המועצה .
5. לסיום דברי אני חייב לציין את השיחה שהייתה לי עם אחד מילדי הקראוון בנושא הקראוון בשעה שהסעתי אותו טרמפ מהצומת. זו הפעם הראשונה שיצא לי לדבר עם מי שמעורב בנושא ללא התלהמות ואמוציות איני יודע האם הוא שיתף אותך במה שנאמר בשיחה אבל השיחה הזו הבהירה לי באופן חד משמעי כי ניתן לקיים דו שיח גם ללא איומים וגם ללא סימון אשמים. בסופו של דבר אני שלם לחלוטין הם ההחלטה של להרוס את הקראוון לא כדי להראות לאף אחד כלום אלא כדי לחסוך חיים כי גם אתה וגם כול שאר תושבי היישוב לא היו רוצים לראות מי מילדי היישוב נפגע במקום.
אני חושב שהגיע הזמן להפנים את העובדה שאין פה שני מחנות ורק מחשבה ועבודה משותפת תביא איתה את הפתרון ההולם.
כפי שאמרתי בעבר אני חוזר ואומר עכשיו אני קודם כול כאב ותושב היישוב וחבר ועד אשמח לסייע במה שניתן כדי לקיים את פרויקט מועדון הנוער במצפה הילה.
בברכה, אמיר גזית
אב, חבר מצפה וחבר בוועד המקומי מצפה הילה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2010 | 00:23 |
|
|
שלום אמיר
צר לי שדיון פתוח ועובדות שאינן נעימות לך מביאות אצלך מיים עד נפש.
אתיחס לסעיפים במיכתבך:
1-לא אמרתי שהתרומה היא ממגבית בריטניה לכן הנחותיך בסעיף זה אינן מבוססות.אם כי זה רעיון שתציע לוועד ליפנות למגבית בריטניה בנדון.
אני ביקשתי מהוועד תשובה לשתי שאלות ,על מנת לקדם את התרומה ,אך לצערי לא נעניתי.
2-לטעמי, ולמיטב ידיעתי העובדות שאתה מעלה בסעיף זה אינן מדויקות:א-הקראוון שימש ברוטאציה את מרבית בני הנוער אשר גדלו בישובבעבר ובהווה .הבוגרים שאחרי הצבא עברו בקראוואן המשרתים בצבא ראו בקראוואן את מקומם במפגש ביניהם ובמיפגש עם הנוער העתיד להתגיס,וכמובן תלמידי -יא -יב.אילו היה הקראוואן ממשיך להתקיים היה משמש גם את הדורות הבאים אחריהם.{ראה התיחסות של הורים לילדים בוגרי קראוואן}
אבל... נניח כי לשיטתך יש מס מצומצם של בני נוער בישוב האם לשיטתך הנהגת הישוב אינה אחראית לטפל בצרכי המיעוט.{הם היו מעטים בפעוטון ובגן -אז לשיטתך לא היה מצריך להפעיל עבורם גן ופעוטון}שיטתך כפי שאני מבין אותה מובילה"לעריצות הרוב"או לחילופין עלולה להיות חשודה בשיקולים פופוליסטיים כדי למצוא חן בעני הרוב. אוי לה לחברה אשר מתעלמת מצרכיהם של המעטים בחבריה אוי לה למנהיגות שעוסקת במספרים במקום בתוכן ובאיכות.
3-הוועד עסק רבות בנושא אך הנוער עדיין ללא פיתרון .
עינתי שוב בדברים אשר כתבתי ולא מצאתי ניסוח האומר, כי הוועד נוהג בדרך לא חינוכית ,ףגם לא משמעות כזו.-כן היבהרתי בדברי לוועד כי המקום המוצע צריך שיענה לצרכיהם הריגשיים של הנוער ולצרכיו החברתיים של הנוער ,ולא רק לערכים ולנורמות חינוכיות שהמבוגרים רוצים להעניק לנוער .{אם אתה מצטט אותי אנא צטט במדויק} התיחסותך בהוצאת לשון הרע מנותקת מההקשר של הדיון אך זכותך לחשוב כך.
4-תקציב-מדוע אתה מטיל אימה על הציבור בהטלת 100שח ??קטונתי מללמד אותך לנהל תקציב אך חזקה עליך כי קימים תהליכים של ניוד כספים בין סעיפי תקציב,שונים.קיים תהליך של הקטנת התחיבויות אשר תוכננו בתחילת שנה מול הוצאה בפועל ובוודאי שיש תקציב רזידואלי בילתי מנוצל ,וכמובן שיש תמיד איתור מקורות הכנסה מזדמנים חד פעמיים וכו...ולבסוף שיקול דעת ..בין סידרי עדיפויות: צורכי חינוך בהשקעה לדורות מול הוצאה חד פעמית גרנדיוזית,אולי צימצום או הקטנה בהוצאה חד פעמית לטובת השקעה ארוכת טווח .לא חייבים לינהוג בשיטת הכל או לא כלום ,ולא חייבים להפחיד את הציבור האינטליגנטי.
5-הכלל הראשון על מנת לימנוע יצירת שני מחנות ,כפי שאתה מבקש,הוא-הקשבה של בעלי השררה לרחשי הציבור ומתן פיתרון.... !!!ולא רק מענה .
בברכה
הרצל חבושה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2010 | 06:16 |
|
|
הרצל שלום
1.העובדה שאני וחברי לועד עוסקים בנסיון למצוא פתרון לנוער אינה נעוצה בעובדה שהגיעו מים עד נפש . הסיבה היאמחוייבות אז נכון שנוח לשבת מבחוץ ולבקר אבל צריך לראות אתהעובדותואני מציע שתקרא אתמכתבו של עמי כתבן בנושא.
2. העטבדה שלאורך שנים לא ניתן פתרון לנוער נעוץ ברובו בעטבדה שמועדון הנוער שימש כאילו את הצורך הזה גם אני וגם אתה יודעים שמדובר בקבוצה מצומצמת בכול נקודתזמן ואכן הישוב צריךלדאוג לכללתושביו יחד עם זאת אני לא מוכןלקחת עלמצפוני ועל אחריותי את האפשרות שילד כולשהוא יתחשמללמוות (ראה מכתבו של עוז) בשל הצורך לרצות קבוצה כזו אואחרתשל בעלי עניין
3. מועדון נוער אמור לשרת את הנוער ככלל ומן הראויי שייתן מענה לדרישות הנוער מצד אחד יחד עם עם נורמותמינימליות שאותםמתחייב לקייםמי שעושה שימוש במבנה ציבורי בדיוק כפי שאתה ןאני במקום עבודתנו מחוייביםלהתנהג ע:ם נורמות מסויימות בעוד שבביתנו אנו יכוליםלעשות כטוב בענינינו
4. לגבי היד החופשי בקופה הציבורית התקציב שךמצפה הילה פורסם וידוע לכול אני לא ראיתי בו מקורותכספיים נחבאים אתה מוזמן לבוא ולבדוק את התקציב ולהחליט האם יש כסף מיותר וגם כאן אני מפנה אותךלמכתבו של עמי בנושא
5.מעולם לא ראיתי אתעצמי כבעל שררה או טיראו היה והייתי רואה את עצמי ככזה לא הייתי עונה לך בכלל ומחייב אותך לנהוג לפי ההנחיות מגבוה אך זו אינה ולא תהייה דרכי והנסיון לההביא את הדיון בנושא למחוזות אישיים הוא נסיון נלוז ולא מכובד שכדרך אגב אינו מקדם את השיח יהשיג הציבורי יחד עם זאת זכותך למחות ולחפש מה לא בסדר בשעה שאנחנו עושים את הכול כדי למצוא פתרון
אמיר
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2010 | 12:31 |
|
|
אני שוב מדגיש שלכל אורך שנות הפעילות של הקראוון נכחו בו תמיד רוב הנוער ולא חלק מצומצם מהנוער כמו שאתה אומר.אז הפתרון שאתה צריך למצוא הוא לרוב הנוער.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2010 | 10:43 |
|
|
לחברי הוועד שלום !
אני מרגיש צורך לכתוב מכתב נוסף
ולהדגיש שלא היה בכוונתי לפגוע באף אחד מכם.אני יודע שאתם עושים את עבודתכם נאמנה.
הדברים נכתבו מתוך מצוקה ודאגה ממשית לנוער.
כמו בכל בית במצפה הילה,לכולנו יש ילדים,ולכל אחד מאיתנו יגיע היום בו ילדיו שלו יגיעו גם לשלב שייצטרכו מועדון נוער או מקום בשביל לשהות בו ביחד
לכן שוב,אם פגעתי במישהו מכם אני מתנצל ומקווה שערוץ ההידברות יימשך ואני חושב שיש בהחלט מקום לפורום שבו כל אחד מאיתנו יוכל להביע את חוות דעתו.
בברכה אדריאן
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 30, 2010 | 19:09 |
|
|
שלום לכולם.
לצערי עלו טונים צורמים בויכוח על הריסת הקרוואן ומציאת תחליף.
הוועד פנה לו' ביקורת לבדוק אם היו פגמים בהתנהלותו בנושא. להלן תגובה:
1. עניין הקרוואן נמשך תקופה ארוכה, עוד לפני כהונת הוועד הנוכחי. שיחות והסכמים שונים לא הביאו לשיפור המבנה.
2. האחריות לנעשה בחצרי הישוב חלה על מספר גורמים. כאשר רשות מסוימת מכריזה על הסרת ידיה (במקרה זה סכנה בטיחותית במבנה), האחריות עוברת אוטומטית לוועד המאשר המשך השימוש בו. לפיכך לא היה לוועד שיקול דעת לעניין הריסת הקרוואן, מרגע שהמועצה האזורית הכריזה שהוא מהווה סיכון.
3. יש כוונה לשנות יעוד מבנה בית הכנסת למועדון נוער לאחר הקמת מבנה חדש לביה"כ. היות ובמועדון נוער יהיו כללי התנהגות (גם אם מתירניים למדי) כפי שראוי, נראה, שלא זאת כוונתם של המשתמשים הקובלים על פירוק הקרוואן אלא רצונם במקום נטול חוקים ומגבלות. חשוב שיהיה ברור שחוקי המדינה ותקנותיה חלים גם על כל "זולה" בהילה. אין מניעה לפיכך, שהנוער המעוניין בכך, יקים לו מקום אלטרנטיבי במגרש פרטי או ציבורי בכוחותיו הוא ועם סיוע מתנדבים.
4. סיוע כספי משמעותי להקמת "זולה" או מקום אלטרנטיבי, בנוסף למועדון נוער רשמי, לא יוכל להתקבל מתקציב הוועד, שכן בימים אלה מתנהל דיון בעניין גובה הסכום המותר לגביית מסי וועד. יתכן שתהיה גריעה בהכנסות הוועד והדבר יפגע בתקציבו.
5. למרות התלהמויות וחריקות מעטות, פה ושם, איכות הנוער, יכולותיו ורמת המוסר שלו, גבוהים. אם נוסיף לכך מעורבות הורים ומתנדבים, ניתן למצוא פיתרון מניח את הדעת למקום כינוס אלטרנטיבי, אם כי יתכן, שמצבו העגום של הקרוואן ז"ל, עלול להעיד על סוג הצורך וצורת המבנה העתידי. כידוע "הבטלה - אם כל חטאת" וטוב יהיה שבני הנוער יהיו מעורבים פיזית וכלכלית בבניית מקום המפלט שלהם.
בהערכה רבה לנוער ולוועד
עמי כתבן
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 31, 2010 | 00:38 |
|
|
עמי יקר
אני מבקש לספר בדיחה ,חס וחלילה ללא ביקורת אלא באסוציאציה לדבריך ועל מנת להוסיף הומור לדיון הסוער.
זוג צעיר הסתכסך ,והמריבות בין בני הזוג היו דבר של יום ביומו.ראו בני הזוג כי אי אפשר שחייהם ימשכו כך החליטו ללכת אל הרב. ניכנס ראשון הבעל אל הרב שוטח בפניו את כל טענותיו ומענותי ,מקשיב לו הרב קשב רב ומסכם את השיחה עם הבעל ואומר לו "תשמע אברך צעיר אתה צודק", ניכנסת האישה אל הרב שוטחת בפניו את טענותיה ואת מר גורלה ,מקשיב הרב לדבריה קשב רב ומסכם:"הקשיבי כלה צעירה וחסודה את צודקת"...
ניכנסת הרבנית אישתו של הרב ושואלת אותו :רבי הכיצד??ניכנס איליך הבעל אמרת לו שהוא צודק ,ניכנסה איליך האישה ואמרת לה את צודקת??חושב רגע הרב ועונה לאישתו:"את יודעת מה ??גם את צודקת"...חה .. חה ... חה..
הרצל
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| מכתב מאמא של בוגר קראוון הילה-זורע
|
osher |
|
|
May 27, 2010 | 09:16 |
|
|
מכתב מאמא של בוגר קרוואן הילה
רוצה לספר לכם על משמעות הקרוואן ,עבור בני וחבריו. אהבתי את הכינוי החדש, " נוער אלטרנטיבי" ולא "נוער שוליים" כפי שדאגו לכנות את יושבי הקרוואן בעבר .
לפני מספר שנים פונו בני הנוער מהקרוואן שנקרא " בית האינה" , שכיום הוא הפאב, מאותן הסיבות. המבנה לא היה ראוי לשימוש בני אדם ולא היה בטיחותי. בעזרת אנשים נפלאים בישוב ובעזרת כספינו הפך המקום לפנינה ומשרת כיום את המבוגרים. לצד המבנה המטופח שלנו המבוגרים, ניהל הנוער חיים במבנה רעוע ומוזנח. לאורך כל השנים ניתנו הבטחות לשיפוץ הקרוואן והנוער הועמד במבחנים ובבדיקות, כשהחוויה העיקרית הייתה שלא סומכים עליהם ולא מוכנים להשקיע בשיפוץ המבנה. נכון מצב המבנה הלך והדרדר.
לטענת הועד, הקרוואן שימש רק חלק מבני הנוער בישוב, אבל האם אין לנו בישוב עוד כמה וכמה מועדונים ומבני ציבור המשמשים רק חלק מהקהילה? כך שטענה זו לא רלוונטית, מי שהשתמש בקרוואן, עבורו זה היה מקום חשוב ומשמעותי כמו כל מבנה אחר בישוב, המשמש תושבים שונים ומגוונים.
רק מי שראה את תגובות הנוער להרס הקרוואן יכול להבין מה משמעות המקום הזה עבורם. מקום עם נשמה.
בקרוואן , ילדינו למדו את הלימודים המשמעותיים ביותר, לימודי החיים. שם התנהלה לה אוניברסיטה בניהול אישי, שם עברו החברה שלנו את רב הקורסים של החיים, מלבד אולי קורס ניקיון...
לקרוואן הזה הגיעו בכל שעות היום והלילה, בשעות שלא מגיעים למועדוני נוער הפתוחים ומוגבלים לשעות 16:00 -20:00. רק למקום שכזה אפשר היה, בשעת משבר או שמחה, להרים טלפון לחבר ולבקש: "אחי אתה בא לקרוואן" ומיד החבר נענה, כי ידע שיש מישהו הזקוק לו. טלפון אחד וקבוצת תמיכה התאספה. אהבות ראשונות ופרידות, כישלונות והצלחות במבחנים, מוות במשפחה, חטיפת גלעד שליט, תאונות דרכים, התלבטויות של לפני צבא ושנת שרות, משברים תוך כדי הצבא, חוויות מהמלחמה, ועוד ועוד נושאים שרק בקרוואן שפתוח כל היום וכל הלילה, יכולים לעלות, לא במועדון נוער שפתוח בין 16:00 -20:00 . רק שם על קפה, סגריה, וגם נרגילה התפתחו שיחות הכי עמוקות על החיים, על המוות, על כאב ושמחה, על חלומות. רק בקרוואן הזה ניתנה תמיכה אדירה לכל מי שנזקק, שם החברה שלנו התבגרו, שם למדו את מדעי החיים.
מהקרוואן הזה יצאו הילדים שלנו ליחידות קרביות, לא תמצאו בוגר קרוואן אחד שלא שם לו למטרה לשרת ביחידות מובחרות, בסיירות, בשנת שרות ובשרות לאומי.
הקרוואן היה בית, בית שני לילדינו, לפעמים עורר קנאה על כך שכל כך הרבה התרחש בו, אבל כאימא חוויתי יחד עם בני וחבריו את המקום הגדול שהיה לבית הזה בחייהם. זה היה בית חם מבחינה אנושית, לא חומרית, וממנו צמחו אנשים מדהימים.
אז את המקום הזה,הבית הזה ,הוחלט להרוס מסיבות בטיחותיות,
אך לא מן הראוי היה להכין פתרון חלופי לנוער שלנו בטרם הריסת המבנה?
אני פונה לוועד ומבקשת לדאוג כמה שיותר מהר למבנה חלופי ל"נוער האלטרנטיבי" שלנו ולחיילים המגיעים לסופי שבוע. טלי זורע - אימא של בוגר קרוואן הילה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 30, 2010 | 09:57 |
|
|
היי טלי,
אני מברכת אותך על המכתב שבאמת נוגע ללב אבל קראתי אותו פעמיים ולא מצאתי אף התייחסות שלך להורי הנוער,
הנוער שלנו אכן נפלא ונהדר ועל זה ממש אין ויכוח!
נוער כנוער עד כמה שהוא נפלא ובוגר ואחראי הוא עדיין נוער ואין לצפות ממנו שינהג כבוגר או שיראה את הדברים בגרך שאנחנו רואים או מבינים ממרום גילנו.
נתת את הדוגמא הכי טובה שניתן – בית אינה – או כיום פאב הילה.
כשהייתי בועד החלטנו על פינוי המבנה בשל המצב שלו שהיה כאמור מסוכן לציבור.
כמה קבוצת אנשים שהחליטה לעשות מעשה, פנתה לועד, לקחה על עצמה את העבודה, קיבלה תקציב והקראוון נשאר והפך למקום המדהים שהוא היום.
לאורך כל שנותי בועד אני זוכרת פניות חוזרות ונשנות להורי ה”משתמשים” של הקראוון לעשות מעשה דומה, היתה נכונות לתת ולבנות לא פעם ולא פעמיים, אבל לצערינו אף אחד לא הרים את הכפפה ולא לקח אחריות על המקום.
אני חושבת, וסליחה עם זה נשמע כהעברת ביקורת כי זאת ממש לא כוונתי...שדוגמא אישית היא חלק מהחינוך שאנחנו מעניקים לילדנו ובעיניי גם המשמעותי ביותר.
אין חולק עליך על המקום של הקראוון כפינה המשמעותית לנוער אבל בין זה לבין מצבו לפני מותו...יש הבדל! היתה שם סכנת חיים אמיתית...וחיי אדם לא שווים את חווית הביחד שהוא הציע...יש גבולות ברורים ותפקידינו כהורים ומחנכים להציב אותם...כמו שאומרת סיסמת תפן “גם לחופש יש מסגרת” כך גם כאן...בכל חופש יש מסגרת, לכל מקום שיהיה החופשי ביותר, צריכים להיות חוקים...כך לפחות אני מאמינה.
לדעתי ההורים היו צריכים לקום ולעשות מעשה, כמו שבגיל הגן אנחנו נדרשים לבוא ולבנות את הסוכה בחצר ובגיל בי”ס לבוא ולארגן מסיבה זו או אחרת, כך בגיל הזה ניתן להפוך את בניית הקראוון כפעילות מקשרת, מהנה ובעלת משמעות לשני הצדדים ואחר כך להניחם לנפשם )תוך ביקורת מפעם לפעם כמובן( לעשן, לשתות, לדבר, לחוות מה שירצו רק שזה יהיה בגדר הסביר, במקום שגם יכבד אותם וגם את הסביבה ומעל הכל לא יסכן את חייהם, דבר שאם חלילה היה קורה היה יושב על מצפונם של חברי הועד שיהיו האחראים הישירים על התוצאות.
מקווה שדברי יובנו כראוי ולא כהעברת ביקורת, תמיד אשמח לעזור בכל פרוייקט כזה שיקום,
באהבה
תמי כהן
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 30, 2010 | 23:07 |
|
|
תמי יקרה
אני מאמין כי תגובתך כפי שניכתבה נעוצה באי ידיעת העובדות ,וההתידנות עם וועד הילה .ובוודאי אינך יודעת מה היו הצעות ההורים כקבוצה וכבודדים .
אסתפק בחלק שלי ואם הורים אחרים יהיו מעונינים יוסיפו משלהם
1-עוד בתחילתו של התהליך שיגרתי מיכתב לוועד כי אני מוכן ליטול את שיפוץ הקראוון על עצמי עם קבלן חיצוני ,במימון כספי של הוועד .
אילו הוועד היה מעמיד מחצית מהסכום שהוא העמיד לטובת הפאב ,לא היתה בעיה {מיכתבי זה לא זכה אפילו לתשובה}
2-כאשר הוועד העלה לכאורה בעיה כספית היצעתי פיתרון ביוזמתי ,לא קיבלתי תשובה ,אלא החלטה של הוועד כי אין מבצעים מגבית הורים{ואני לא היצעתי מגבית הורים} היו בדרך החלטות נוספות ,וסיכומים שלא התקימו .
עד כאן מקצת מהעובדות לאזן את התיחסותך.
אבל...ראי לאיזה מצב הגענו בקהילה שלנו ..ראי איזה קילקול איום התרחש ,אנחנו מוצאים את עצמנו אשמים ומאשימים ,נחלקים לטובים ולפחות טובים ,לצודקים וללא צודקים .אוירה כזו הישוב לא ידע מעולם .ועוד דבר שהישוב לא ידע מעולם הוא חוסר מסגרת לנוער חוסר מקום שיהלום את צרכיו .לפחות חמש עשרה שנים היה תמיד לנוער מקום ,למפגש ,לתמיכה ריגשית ,לביטוי חברתי ,לבחטוי לכאוס הריגשי שחווים בגיל הזה ,תמיד היה מקום {המועדון הישן שהיה אחכ מקומם של הנוער אשר היום הם הורים לילדים ,אחכ הכניסו אפילו שולחן ביליארד למקום ,ואחכ היה מבנה של בית השיף שהיה צמוד למזכירות הישנה ,והוא לא ניראה טוב יותר מהקראוון ,והיה בית האינה..}אסור לקחת לדור הזה של הנוער ולדורות הבאים את החוויה הזו.
אסור לעסוק בנאשמים יש לחפש פיתרונות ומוטב שעה אחת קודם. חלקנו הוותיקים זוכרים מהוא הנזק של העדר מועדון או מקום מפגש לנוער .מצפה הילה הוא הבית שלהם זהו המקום בו הם נטועים ואיליו הם חשים שייכים ואסור שתחושות אלה של הנוער יתועלו לתחושות של ניכור ,של בגידה של המבוגרים בנערים ,ותחושה של חוסר איכפתיות של הגורמים המוסמכים לצורכיהם . הדרך היחידה היא הקשבה ושותפות ולא יצירת מחנות .של צודקים ואשמים.
באהבה הרצל חבושה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא: